Bewegen

Bewegen, steeds vaker komt dit woord voor bij iedere Nederlander. Heel de maatschappij is bezig met de gezonde leefstijl. Simpele voorbeelden hiervan zijn de tv programma’s zoals Obese, opkomende biologische winkels en de georganiseerde sport die zich ontwikkelt en groeit in aantallen.

Een gezonde leefstijl is volgens de visie van Voel! als volgt: Je hebt een gezonde leefstijl als je voldoende beweegt, bewust met voeding bezig bent, weet wat je binnen krijgt, weet hoe het lichaam werkt en hierin bewuste keuzes maakt.

Met bewegen op de juiste manier valt veel rendement te behalen in de stappen naar een gezonde leefstijl. De juiste manier is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de samenstelling van je lichaam (houding, vetpercentage, spieropbouw enz), je werk, tijd en jouw motivatie. Voel! maakt altijd een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek komt naar voren wat de mogelijkheden zijn. Hierop zal het beweegschema worden afgestemd.

Bewegen doet een mens goed, niet alleen op fysiek vlak. Wat veel mensen niet beseffen is dat bewegen ook ontspannend werkt op het mentale vlak, tijdens het bewegen en na het bewegen. Vaak kom je terug van het bewegen en zie je alles helder. Onbewust wordt alles op een rijtje gezet. Daarnaast kan je vaak rustiger nadenken als je hoofd leeg is gemaakt tijdens het bewegen. Het is daarom ook goed om in je pauze te bewegen. Het is zelfs bewezen dat je daarna productiever werkt. Een blokje om van 10 minuten is al genoeg. Daarnaast zorgt dit voor stress verlaging, het vergroot je zelfvertrouwen en verbeterd je humeur, dit is voor iedereen prettiger werken.

Bewegen heeft het lichaam nodig, fysiek en mentaal. Laat je adviseren door Voel! om effectief te trainen en jouw doelstellingen te behalen.