Tactiek

Natuurlijk kan iedereen zelf starten met sporten door de hardloopschoenen aan te trekken of het zwembad in te duiken om 7.00u in de ochtend. Iedereen start met bewegen om een reden. Dit kan uiteenlopen van contacten maken tot afvallen of trainen om een marathon te lopen. Dan is het verstandig om te werken met een tactiek, een plan om doelstellingen te behalen. Voel! werkt met een tactiek die bestaat uit een basis. Deze wordt eventueel aangepast als de omstandigheden daarom vragen omdat er iets veranderd in de factoren die invloed hebben op het proces.

De basis van de tactiek bestaat uit stappen. Hieronder vind je ze op een rij.

  1. Kennismaken – Het is van belang dat we weten van elkaar wat er verwacht wordt, wat de doelen zijn en hoe we gaan samenwerken     naar het hoogst haalbare resultaat. Er worden doelen gesteld.

  2. Trainingsplan – Voel! heeft aan de hand van de doelen een trainingsplan opgesteld. Hiermee wordt gestart in fase twee.

  3. Voeding – Naast bewegen komt ook voeding in het trainingsplan. Dit wordt uiteraard rustig opgebouwd aangezien verandering     tijd nodig heeft.

  4.Bewust bekwaam – In fase vier bent u bewust bekwaam, u maakt bewuste keuzes betreft uw levensstijl.

  5.Doelen – Deze fase staat voor het behalen van einddoelen.

  6. Re-start– Opnieuw worden er doelen gesteld en zullen we de fases doorlopen.Het is afhankelijk van het aantal trainingsuren, motivatie en doelstellingen hoe snel de stappen kunnen worden doorlopen.
Om daadwerkelijk een andere leefstijl aan te nemen, een gezonde leefstijl, is ongeveer een half jaar nodig.
Het kan uiteraard ook sneller, dan zal het verval naar de oude leefstijl voor 90% ook sneller zijn.
Neem de tijd en geef je lichaam de tijd. Mocht u vragen hebben over de tactiek kunt u altijd contact opnemen.